• Voor 15:00 uur besteld, tijdens openingstijden verstuurd
  • Gratis verzending boven € 65.00
  • Gratis retourneren
  • Gerenommeerde service on- en offline in onze winkel
  • Duiken vanaf 10 jaar
  • Erkende Opleidingen

Onderhoud & reparatie

HomeDienstenOnderhoud & reparatie
Servicen en Onderhoud van alle merken duikapparatuur

Duikcentrum The Wave heeft een snelle en betrouwbare serviceafdeling die werkt met standaardtarieven. Het servicen/onderhoud van een automatenset gebeurt doorgaans binnen 14 dagen tegen het standaardtarief van € 99,=  Het vervangen van batterijen in duikhorloges en duikcomputers (exclusief Uwatec) gebeurt vaak nog dezelfde dag en kost € 29,95. 

Het is verstandig om eens per jaar je ademautomaat, trimvest/BCD en duikcilinder langs te brengen voor een preventieve onderhoudsbeurt. Je wilt immers geen storing aan je materiaal zolang je dit kunt voorkomen. Duikcentrum The Wave heeft gekwalificeerde vakmensen in dienst die op een juiste wijze het onderhoud van je duikmateriaal uitvoeren. Duikcentrum The Wave is gecertificeerd en geauthoriseerd om onderhoud uit te voeren op o.a. de volgende merken: Mares, Scubapro, Uwatec, Cressi-Sub, Aqua Lung, Seaquest, Suunto en Apeks. Duikmaterialen van andere merken verzorgen we uiteraard ook voor je. Tijdens het onderhoud van je duikmateriaal stelt Duikcentrum The Wave uiteraard gratis een leen ademautomaat, trimvest of cilinder ter beschikking indien je dit wenst.

Reparatie van apparatuur en (droog)pakken
De meeste gangbare reparaties voeren we in de eigen werkplaats uit. Als wij de reparatie niet zelf kunnen uitvoeren, dan bieden wij de artikelen ter reparatie aan bij een erkend servicecentrum, importeur of leverancier.desgewenst met prijsopgave.

O2-reinigen
Op verzoek kunnen wij afsluiters en automaten geschikt maken voor gebruik met nitrox. De materialen worden gereinigd en voorzien van Zuurstof geschikte O-ringen. Ook maken we daarbij gebruik van zuurstof geschikt vet.

Cilinder keuringen

De Nederlandse wetgeving geeft aan dat persluchtcilinders om de vijf jaar herkeurd moeten worden door het Stoomwezen.

Onafhankelijk van de inhoud(t/m 15 Liter) kost een Cilinderkeuring bij The Wave € 55,=. Daarbij wordt de cilinder gedemonteerd en ontdaan van alle extra's zoals voet, net en/of handvat. Aan de binnenzijde wordt de cilinder standaard ontroest en zo nodig wordt een cilinder gereinigd van vocht- en oliehoudende delen. Door het stoomwezen word er na de hydrostatischekeuring een nieuw keurmerk ingestandst waarna de cilinder weer vijf jaar gekeurd is. Duikcentrum The Wave bied elke donderdag de te keuren cilinders aan bij het stoomwezen waarna deze de week er na weer gemonteerd en gevuld op vrijdag voor je klaar staat. Ook hier geld dat als je uiteraard een cilinder nodig mocht hebben wij je deze graag terbeschikking stellen.