• Voor 15:00 uur besteld, tijdens openingstijden verstuurd
 • Gratis verzending boven € 65.00
 • Gratis retourneren
 • Gerenommeerde service on- en offline in onze winkel
 • Duiken vanaf 10 jaar
 • Erkende Opleidingen

Corona maatregelen

A picture containing room, foodDescription automatically generated
 
Coronavirus richtlijn voor duikers
 
De overheid neemt strenge maatregelen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Bij veel duikers leidt dit tot veel vragen. Kan ik veilig blijven duiken? Moet ik mijn uitrusting ontsmetten? Kan het coronavirus overgedragen worden in het zwembad?
 
Om antwoord te geven op deze vragen heeft The Wave de feiten voor je op een rijtje gezet.
 
 
A picture containing birdDescription automatically generatedWat zegt het RIVM?
 
Algemene richtlijnen
Wat kan ik doen om verspreiding van het nieuwe coronavirus te voorkomen? De belangrijkste maatregelen die u kunt nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zijn heel simpel:
 
 • Blijf zoveel mogelijk thuis, mijd sociaal contact
 • Was je handen regelmatig met water en zeep
 • Houd 1,5 meter (twee armlengtes) afstand van elkaar
 • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
 • Gebruik papieren zakdoekjes
 • Geen handen schudden
 • Blijf thuis als je verkoudheidsklachten krijgt: loopneus, niezen, keelpijn, hoesten, verhoging of koorts. Als je je beter voelt en 24 uur lang geen gezondheidsklachten hebt gehad, ben je genezen. Dan kun je anderen niet meer besmetten.
 
Aanvullende richtlijnen voor duikers
The Wave heeft contact gezocht met het RIVM en specifieke informatie voor duikers verzameld. Aanvullende richtlijnen voor duikers zijn:
 
 • Houd op de kant 1,5 meter afstand van je buddy. Voer je buddycheck zelf uit onder het toeziend ook van je buddy. Laat je buddy je duidelijk tonen hoe zijn uitrusting werkt zodat jullie een veilige duik kunnen maken.
  Onder water is de 1,5 meter afstand niet van belang, je bent immers beschermd door je masker en ademautomaat.
   
 • Er is geen bewijs dat het coronavirus in het zwembad overgedragen kan worden. In goed onderhouden zwembaden die gebruik maken van desinfectiemiddelen zoals chloor wordt het virus onschadelijk gemaakt.
 
A close up of a signDescription automatically generated
Wat zegt Divers Alert Network?

 
Met de dreiging van coronavirus in ieders gedachten willen duikers weten welke voorzorgsmaatregelen worden genomen tegen de verspreiding van ziekten. Voorlopige informatie suggereert dat het nieuwe coronavirus een paar uur op oppervlakken kan overleven.
 
Goede ontsmetting van uw apparatuur is van cruciaal belang, met name uw mondstuk tweede trap / automaat, snorkel, BCD orale inflator en de binnenkant van je masker.
 
Huishoudelijke schoonmaakmiddelen zijn even effectief tegen het coronavirus als tegen normale verkoudheids- en griepvirussen. Voor gewone oppervlakken (tafels, handgrepen, schakelaars, stoelen, enz.) raden we aan producten te gebruiken die zijn goedgekeurd voor oppervlaktedesinfectie, zoals sprays, doekjes of geschikte desinfectiemiddelen.
 
Mocht je de ontsmetting van je apparatuur liever aan een professional overlaten, dan kan The Wave dat uiteraard voor je doen. Kom even langs in de winkel om je apparatuur te brengen en wij verzorgen dit geheel kosteloos.
 
 
BEACH TOWEL - SSI LOGO | Microfibre Beachtowel - SSI Logo ...Wat zegt SSI?


 
Alle duikers zijn verantwoordelijk voor hun eigen welzijn. Volgens de SSI Responsible Diver Code duikt een persoon niet als hij of zij niet gezond is. Specifiek voor de huidige verspreiding van coronavirus, als een persoon long- of bovenste luchtwegverstopping, griep of griepachtige symptomen heeft, mogen ze niet deelnemen aan duikactiviteiten.
 
SSI beveelt de volgende procedures aan in combinatie met het coronavirus voor alle SSI-trainingsprogramma's:
 
 • Desinfectie van apparatuur - Het belangrijkste is om alle duik- en zwemuitrusting te desinfecteren met een mondstuk en of iets dat is blootgesteld aan lichaamsvloeistoffen (masker). Dit moet onmiddellijk worden gedaan nadat u uit het water bent gekomen (zwembad en open water) volgens de richtlijnen van de fabrikant van de gebruikte desinfectie.
 
 • Aanpassingen in de lesprogramma’s – SSI Professionals zijn geïnformeerd over gewijzigde procedures in de lesprogramma’s om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen.
 
A picture containing text, drawingDescription automatically generated
Welke maatregelen neemt The Wave?
 
Met het oog op voorgaand richtlijnen van het RIVM, DAN en SSI, neemt The Wave de volgende maatregelen om duiken mogelijk te blijven maken:
 
 
 • Desinfecteren van apparatuur
  The Wave biedt kosteloze desinfectie van je ademapparatuur aan. Verhuurde apparatuur wordt na iedere duik standaard gedesinfecteerd.
   
 • Aangepaste lessen
  Diverse vaardigheden worden tijdens de lessen aangepast om de richtlijnen van het RIVM te respecteren, bijv. de buddycheck en het delen van lucht.
   
 • Speciale aanbiedingen voor kennisprogramma’s
  The Wave biedt diverse kennisprogramma’s, zoals Enriched Air Diving (Nitrox), Science of Diving en vele andere programma’s tegen een aantrekkelijke prijs aan. Thuisstudie gecombineerd met on-line lessen via Skype behoort tot de mogelijkheden. Kom voor meer informatie naar de winkel, of bel.
   
We hopen duikers met deze richtlijn een duidelijk beeld te geven van de duikmogelijkheden gedurende de coronacrisis en hopen jullie snel weer in de winkel te zien (op 1,5 meter afstand).
 
Blijf gezond en let een beetje op elkaar!